[fsn_row][fsn_column width="12"][fsn_text]

پمپ های وکیوم خشک

یا به اصطلاح DRY ROTARY VANE نام برده میشود.

پمپ های وکیوم خشک از نظر میزان خلاء و قابلیت و کارایی به چند دسته تقسیم می شوند:

1) پمپ وکیوم خشک ونتوری ساید چنل (Ventory side channel)

پروانه پمپ وکیوم خشک ونتوری ساید چنل به گونه ای طراحی شده است که با سرعت ۳۰۰۰ rpm توربولانت(گردابه هوایی) ایجاد نموده،از یک طرف دهش و از طرف دیگر مکش انجام می دهند. تک پروانه (یک طبقه) تا ۳۰۰mbar، دو پروانه(دو طبقه) ۴۰۰mbar سه پروانه (سه طبقه)۴۵۰mbar خلاء می کند.

2) پمپ وکیوم خشک تیغه گرافیتی (کربنی)

پمپ های وکیوم خشک تیغه گرافیتی به dry rotary vane معروف بوده ، طراحی آن مثل روتاری روغنی است ولی تیغه های آن از جنس کربن (گرافیت) بوده ، در سایز خیلی کوچک و حداکثر تا ۵۰۰ متر مکعب ساخته می شود حداکثر خلاء این پمپ ۸۰mbar می باشد و به oil less معروف اند بر اثر کار مداوم و حرارت ، تیغه ها دارای عمری نزدیک به یکسال دارند و بعد از آن باید تعویض گردند.

3) پمپ وکیوم خشک دو محوره (Booster Vacuum)

پمپ های وکیوم خشک دو محوره همان Roots Blower هستند با تغییراتی در Seal Ring قادر به ایجاد خلاء تا ۰٫۰۰۱ میلی بار هستند. روتس بلوئرها در حالت عادی در ورودی دارای خلاء ۵۰۰mbar می باشد. با تغییر آب بندی آن می تواند به خلاء ۰٫۰۱ رسید پمپ وکیوم خشک دو محوره همان اسکرو پمپ ها هستند، عملکرد پمپ های وکیوم خشک مثل اسکرو ، کمپرسورها بوده ، در دهانه ورودی میتواند خلاءای تا ۰٫۰۰۱ میلی بار داشته باشد. بوستر وکیوم ها هیچکدام به تنهایی قادر به ایجاد خلاء نیستند، حتما باید یک پمپ پشتیبان به خروجی آنها لینک شود (Backiny Pump) اول پمپ پشتیبان داخل بوستر را وکیوم کرده تا اختلاف فشار به ΔP=50 میلی بار برسد. سپس بوستر پمپ شروع به کار میکند. پمپ های وکیوم خشک بصورت پکیچ پمپ های روغنی ، رینگ آبی و اجکتور تا چندین stage سری شده تا به ظرفیت وخلاء برسیم.

4)پمپ وکیوم خشک روتس بوستر

پمپ وکیوم روتس ماشینی دو محوره بوده است که با چرخش روتور های آن در میان هم از طرفی ایجاد مکش و در طرف دیگر ایجاد دمش هوا می نماید.در مورد پمپ های تقویت کننده ریشه کم فشار و بدون روغن ، دو لوب متقارن در محفظه کار می چرخند. در ترکیب با پمپ جابجایی (به عنوان مثال پمپ چرخشی پره ای) ، از دمنده های روت (Roots) اغلب در ایستگاه های پمپاژ استفاده می شود تا بتواند با خلا final نهایی زیاد به دبی بسیار زیاد برسد.

5)پمپ وکیوم خشک ساید چنل

دمنده های کانال جانبی برای انواع مختلفی از کاربردهای صنعتی ، مکش یا دمش هوا ایجاد می کنند. آنها دارای یک پروانه چرخشی سریعتر از تماس هستند و بنابراین بدون سایش و نگهداری هستند. در دو طرف پروانه دو کانال جانبی جداگانه حلقه ای به همراه محفظه وجود دارد. این بدان معناست که یک دستگاه تک مرحله ای با دبی با حجم زیاد یا یک دستگاه دو مرحله ای با اختلاف فشار بیشتر امکان پذیر است.

6)پمپ وکیوم خشک اسکرول

پمپ های خلاء Sc اسکرول هم از یک پیمایش ثابت و هم از مدار تشکیل می شوند. با حرکت پیمایش در مدار ، فضای خالی در ورودی پمپ ایجاد می شود و گاز را ترسیم می کند. با حرکت بیشتر روتور ، گاز به طور مداوم فشرده می شود تا زمانی که در اگزوز پمپ به اتمسفر تخلیه شود. طراحی پمپ اسکرول عملکرد 100٪ بدون روغن را فراهم می کند زیرا به هیچ گونه روانکاری نیاز ندارد. یاتاقان ها از محفظه فشرده سازی جدا شده اند بنابراین هیچ آلودگی گاز پمپ شده امکان پذیر نیست. علاوه بر این ، طراحی ضد نشت (x 1x10-6 mbar l / s) به جلوگیری از آلودگی گاز پمپ شده توسط هوای محیط کمک می کند. تعمیر و نگهداری محدود به تغییر مهر و موم نوک پیمایش است که به راحتی توسط اپراتور و بدون نیاز به ابزار خاصی انجام می شود.

7)پمپ وکیوم خشک پیستونی

از این نوع پمپ های خلاء در مواردی مانند اجزای هواپیما می توان اشاره داشت.برای سکوهای هواپیما ، دو انتخاب اصلی برای پمپ های خلا وجود دارد - خشک و مرطوب. هر دو نوع پمپ از فناوری یکسان پره های دوار برای تأمین مکش (یا فشار برای سیستم های نوع فشار) استفاده می کنند. اما یک بچه جدید در بلوک پمپ خلا وجود دارد: یک پمپ پیستونی خشک تولید شده توسط صنایع وکیوم پمپ آسیا. ما نگاهی خواهیم انداخت به نحوه عملکرد آن و به برخی از مسائل نگهداری که مکانیک باید از آنها آگاه باشد . و مواردی دیگر. صنایع وکیوم پمپ آسیا با ما همراه باشید. [/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]