[fsn_row][fsn_column width="12"][fsn_text]
وکیوم پمپ آبی
پمپ وکیوم آبی به دو دسته پمپهای تک مرحله ای و دو مرحلهای تقسیم میشود. میزان فشار تولید شده در پمپهای وکیوم آبی در حالت تک مرحلهای ۳۵ میلی متر جیوه است در حالیکه پمپهای دو مرحلهای تنها در فشار ۲۵ میلی متر جیوه کار میکنند. این پمپهای صنعتی جریان چرخشی آب را با دمای ۱۵ درجه سانتیگراد یا کمتر پمپاژ میکنند. پمپاژ هوای خشک یا سیالات گازی در دمای ۱۵ درجه سانتیگراد، اساس عملکرد پمپ وکیوم آبی میباشند. با توجه به شرایط دمایی و فشاری پمپ وکیوم آبی، متداولترین مایعی که از طریق این تجهیزات، پمپاژ میشود آب است؛ اما با این حال، سایر سیالات نظیر روغنها با فشار بخار بسیار پایین نیز میتوانند از طریق این پمپ به سمت مسیرهای مختلف پمپاژ شوند. در حالتیکه شرایط سیال با توان عملکردی پمپهای وکیوم آبی سازگاری داشته باشد، میتوان برای پمپاژ از این دستگاه استفاده کرد؛ به طور مثال گاز کلرین خشک و اسید سولفوریک غلیظ، دو نمونه از این سیالات هستند. پمپ وکیوم آبی به طور موثر، یکی از ایدهآلترین پمپهای صنعتی برای بازیابی حلال در حالت بخار است. به طور مثال اگر در فرایند صنعتی نظیر تقطیر یا خشک کن تحت خلأ، بخار تولوئن تولید شود و این بخار به عنوان ترکیب آب بند کننده مورد استفاده قرار گیرد، موجب میشود آب خنک تولید شده، انتشار بخار سیال را برای ورود به پمپ وکیوم آبی مناسب سازد. صنایع نفت و پتروشیمی، صنایع فلزی، صنایع تولید مواد غذایی، مراکز خدمات درمانی، نیروگاهها، صنایع نساجی، داروسازی و صنایع تولید مصالح ساختمانی برخی از مهمترین موارد کاربردی انواع پمپ وکیوم آبی هستند.پمپ خلاء آب در گردش از لحاظ ساختاری می تواند تک پروانه (mono impeller) یا دو پروانه (two impeller) باشد. پمپ وکیوم رینگ مایع دو مرحله میزان خلاء بالاتر با کارآیی و بازدهی بالاتری نسبت به پمپ خلاء آبی تک مرحله ایجاد می کند. همچنین پمپ خلاء دو مرحله ای آبی برای استفاده در صنایع سنگین طراحی شده که در واقع به صورت دو پمپ وکیوم عمل می کند. یکی از وکیوم پمپ ها در نقش پمپ پشتیبان بوده و به افزایش میزان خلاء تولیدی کمک می کند.
نوع کوپله پمپ های مکنده آبی می تواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم باشد. سیلینگ یا آب بندی وکیوم پمپ های رینگ آب نیز می تواند به صورت مکانیکال سیل یا پکینگ باشد. ونیز همچنین در توضیحات بیشتر:
پمپ وکیوم آب در گردش ( پمپ وکیوم آبی ، وکیوم پمپ آبی ) را می توان یکی از محبوبترین پمپ های وکیوم دانست. کاربرد وسیع پمپ وکیوم آب در گردش ( پمپ وکیوم آبی ، وکیوم پمپ آبی ) در صنایع جهت جابجای انواع گازها و مایعات به علل متعددی از جمله تک محوره بودن، عدم اصطکاک بین قطعات مکانیکی و استهلاک کم پمپ است. اگر مایع در گردش پمپ آب باشد میتوان تا فشار ۳۳ میلی بار رسید که این فشار همان فشار بخار آب در دمای ۱۵ درجه سانتیگراد است. برای دستیابی به فشارهای پایینتر میتوان از روغن بعنوان مایع در گردش استفاده نمود که فشار نهایی وکیوم پمپ بستگی به فشار بخار روغن مورد استفاده دارد.برای بازدهی بهتر پمپ باید مایع در گردش همواره خنک باشد، قطعات متحرک پمپ را بصورت دورهای بازدید و تعویض نمود. از ترکیب این پمپ با دیگر پمپ ها مانند اجکتور و روتس و … میتوان تا فشار 〖۱۰〗^(-۲) میلی بار هم رسید. از خروجی وکیوم پمپ آبی بعنوان کمپرسور گاز نیز می توان استفاده نمود که کاربرد بسیار زیادی درصنایع دارد. مثل گازCO2 کارخانه و گازهای فرآیندی نفت و گاز و همینطور انتقال کلیه مواد اسیدی و بازی که با هیچ پمپ دیگری امکان پذیر نباشد.عملکرد:
پمپهای وکیوم آبی براساس ایجاد مکش برای سیالات مختلف عمل میکنند. جریان عبوری از میان پروانهها، سیال را به حرکت درآورده و همین حرکت چرخشی، فشار معینی را برای مکش سیالات ایجاد میکند. نمونهای از طرز کار پمپ وکیوم آبی را در شکل زیر مشاهده میکنید. شرایط بهینه برای عملکرد این پمپ÷۱۲ها در دما و فشار معین تعریف شده است؛ در حالت معمولی، فشار پمپ وکیوم آبی در شرایط اتمسفر است. علاوه بر پمپاژ آب توسط پمپ وکیوم آبی، برخی دیگر از انواع این پمپها با عنوان پمپ وکیوم روغن و پمپ وکیوم خشک در بازار وجود دارند. هر یک از این پمپها با شرایط خلأ کار میکنند اما مشخصات فنی متفاوتی دارند. همچنین شرایط فشار در سه مدل پمپ وکیوم آبی، روغنی و خشک با یکدیگر تفاوت دارد. صنایع وکیوم پمپ اسیا [/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]
قبلی
بعدی